Meer dan 20 werknemers in je bedrijf? Dan zou daar minstens één interne hulpverlener of nijverheidshelper tussen moeten zitten. Zeker als er bepaalde veiligheidsrisico’s in het spel zijn. Met een erkende opleiding van Six Minutes voldoet je bedrijf meteen aan de voorschriften.

Een nijverheidshelper of bedrijfseerstehulpverlener (bhv’er) is een werknemer die collega’s helpt in geval van nood. Zulke hulpverleners heb je nodig in een bedrijf met meer dan 20 medewerkers. Hoeveel er in jouw geval verplicht zijn? Dat lees je hier.

 

Erkenning als kwaliteitsgarantie

De opleiding die je kiest, moet voldoen aan de kwaliteitseisen van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD WASO). Let dusbij de keuze voor een bepaalde opleiding of trainingscentrum zeker op de vermelding van de erkenning door de FOD WASO. Zoals bij Six Minutes. De interne hulpverlener wordt bij ons grondig voorbereid op uiteenlopende situaties. Na afloop krijgt hij een officieel attest als erkend nijverheidshelper.

Goed om weten: een attest van nijverheidshelper is 5 jaar geldig. Jaarlijkse bijscholing is noodzakelijk. Elk jaar volg je een bijkomende cursus die 4 uur duurt. Dat is meteen de snelste manier om je kennis op te frissen en je attest te verlengen.

 

Kies voor een cursus mét AED

Six Minutes biedt erkende opleidingen nijverheidshelper aan. Wij komen langs bij jouw bedrijf en brengen je medewerkers alles bij over eerste hulp, preventie en veiligheid. De opleiding wordt gespreid over twee of drie dagen – afhankelijk van jouw voorkeur. Ook lunch en drank zijn inbegrepen in de prijs. Bovendien kan je tot 40% besparen dankzij de KMO-portefeuille.

Wat je opsteekt tijdens de cursus? Reanimatie, wondes verzorgen, noodsituaties herkennen, … En als kers op de taart: leren werken met een AED. We wisselen theorie af met praktijkgerichte oefeningen. Zo weet je precies hoe je moet reageren in een noodsituatie.

Boek nu jouw opleiding bij Six Minutes en leer levens redden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.