Hoe reageer je bij een verkeersongeval? En hoe pas je eerste hulp toe? Dat leren kandidaat-bestuurders in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest nu tijdens hun rijopleiding. Sinds 1 november 2018 volgt iedereen die het praktijkexamen wil afleggen eerst een EHBO-cursus. Een heel goede zaak. Want meer mensen met kennis van eerste hulp op de baan betekent minder verkeersdoden.

Ook Vlaanderen zou gebaat zijn bij een EHBO-cursus tijdens de rijopleiding. We bundelen de 3 voornaamste redenen:

1. Snel handelen redt levens

Elk jaar vallen in België meer dan 600 doden in het verkeer. Dat cijfer moet omlaag. De eerste minuten na het ongeval zijn bepalend voor de overlevingskansen van de slachtoffers. Is er iemand in de buurt die eerste hulp kan verlenen? Dan maakt dat vaak het verschil tussen leven en dood.

2. Veiligere samenleving

Tijdens de EHBO-cursus leren bestuurders hoe ze een hartmassage toepassen, bloedingen stelpen en de hulpdiensten alarmeren. Dat is niet alleen nuttig in het verkeer, maar ook op straat, thuis en op het werk. Het is een investering in een veiligere maatschappij, waar mensen elkaar helpen in een noodsituatie. En daar heeft iedereen baat bij.

3. Help foute kennis de wereld uit

Veel Belgen volgden ooit wel eens een les EHBO of hoorden via-via hoe je moet reageren in een noodgeval. Maar dat is niet genoeg. Want slechts 1 op de 3 landgenoten past de juiste technieken toe. Wil je écht helpen? Volg dan een officiële EHBO-opleiding. Zo help je misverstanden over eerste hulp de wereld uit.

 

Volgt Vlaanderen binnenkort het Brusselse voorbeeld? Wij hopen alvast van wel. Maak zelf ook het verschil in het verkeer en kies voor een EHBO-cursus van Six Minutes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.