Zes minuten, dat is de tijd die je maximaal hebt om een persoon met plots hartfalen een overlevingskans te bieden. Uiteraard geldt dat hoe sneller gestart wordt met de reanimatie, hoe hoger de kans op overleven.

Die theorie is ook van toepassing op andere ongevallen. De kansen op infecties bij brandwonden, te veel bloedverlies bij open wonden of ernstige ongevallen of complicaties na een val, nemen alleen maar toe naarmate er meer tijd verstrijkt.

Enter Six Minutes. Met dit nieuwe opleidingsinitiatief willen we zoveel mogelijk mensen bewust maken van het belang van snelle eerste hulp bij ongevallen. Alleen al op de werkvloer gebeuren in ons land dagelijks zo’n 750 arbeidsongevallen. En ook op school, thuis of in het verkeer is een ongeluk(-je) snel gebeurd. 80% van de Belgen weet echter niet hoe te reageren in zo’n situatie.

Via Six Minutes kan iedere medewerker een EHBO-opleiding volgen. Bedrijven kunnen een van de vaste opleidingen boeken voor hun collega’s, een opleiding op maat van hun bedrijf of sector laten uitwerken, of individuele medewerkers een training via het open aanbod laten volgen. De opleidingen zelf variëren van korte EHBO-initiaties van 2 uur, over dagtrainingen met een simulant, tot de basiscursussen voor nijverheidshelpers van 16 of 20 uur. Daarnaast biedt Six Minutes de verplichte jaarlijkse bijscholingen aan en kunnen ook onthaalmoeders en crèches er terecht voor cursussen Levensreddend handelen bij baby’s en kinderen, waarvoor het team een erkenning heeft van Kind & Gezin. Six Minutes is daarnaast ook erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille, zo kan tot 40% gesubsidieerd worden.

Benieuwd naar meer? Bekijk het volledige aanbod op de website. Tot en met 10/06/2019 krijg je 5% korting bij elke geboekte opleiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.